null

Ben je ook zo moe van alles maar goed willen doen? Van je aanpassen aan alles en iedereen en maar door blijven gaan, omdat je het altijd zo doet? Ben je ook niet perse de leukste versie van jezelf, omdat je gauw gepikeerd reageert? Wanneer maak je dan de keuze? De keuze ga ik zo door? Of kies ik ervoor om het op een andere manier te doen zodat ik wel de aller leukste versie ben van mezelf? Wie kan die keuze maken…? Wacht je tot iemand die keuze voor jou maakt? Dan weet je vast wel wat de uitkomst gaat zijn…stressklachten die verergeren. Fysieke klachten verergeren…en uiteindelijk zal je lichaam gaan aangeven dat je alleen nog maar kunt liggen, want dan moet je wel uitrusten en dingen anders gaan doen? Is dat waar je op wil wachten? Zo niet…dan zijn er echt mogelijkheden om een nieuw plan te gaan maken en dingen anders te gaan doen…

 • Stap 1: Bewustwording
  1. Wees eerst bewust wat je precies doet waar je zo moe van wordt. Oftewel waar krijg je energie van en wat kost je energie. Als je jezelf de vraag stelt ‘waar krijg ik energie van’ wat is dan je 1e ingeving? Niet de uitgebreide gedachten die erna komen, maar je eerste ingeving? Die klopt altijd…wat zou er gebeuren als je die ingeving zou volgen?
 • Stap 2: Afscheid nemen van angst
  1. Wanneer is het goed genoeg of wanneer ben je goed genoeg. Het lijken 2 verschillende kanten en dat is het ook, al hebben ze wel met elkaar te maken. Als jij je goed genoeg vind dan is alles wat je doet ook goed genoeg. Je hebt dan een goede balans te pakken. Alleen als jij gebukt gaat onder schuldgevoelens of onder beperkende gedachten dan voel je je niet gauw goed genoeg. Je cijfert jezelf liever weg en denkt dat niemand op jou zit te wachten of dat het toch geen zin heeft om je te laten horen of zien, want mensen horen of zien je toch niet.
   NEEEEEEE…..wat een nare gedachten. Wil je daar naar luisteren? Tja, dan is het wel logisch waarom je niet doet waar je energie van krijgt…dus…als jij weet wat jij wil. Als jij kiest om te komen daar waar jij wil zijn. Dan zal het goed genoeg zijn dat wat je doet, zo niet dan zullen er signalen zijn in opmerkingen die mensen aan jou maken of door bijzondere gebeurtenissen die zomaar lijken te gebeuren. Alles heeft een reden en is iets om jou duidelijk te maken, je moet er alleen even achter komen wat het is. Dat kan betekenen dat je wel eens de verkeerde afslag neemt, maar vertrouw. Dan weet je dat snel genoeg en kun je voor een andere afslag kiezen. Op die manier is het altijd goed genoeg.
 • Stap 3: Bouwen aan eigenwaarde en zelfvertrouwen
  1. Wat vind je van jezelf. Stel je jezelf de vraag wel eens ‘wat vind ik van mezelf’? Wat is nu je 1e ingeving? In welke situatie laat jij je schouders hangen en in welke situatie durf jij je borst vooruit te zetten en te zeggen ‘kom maar op, hier ben ik’. Wat maakt dat je het in de ene situatie wel durft en in een andere niet?
  De laat hoog leggen, je te verantwoordelijk voelen, veel ballen in de lucht houden, overvolle agenda, mensen tevreden willen houden en wat nog meer? Het zijn keuzes, want van wie moet jij zo je leven inrichten? Wie heeft daar de controle over? Dat ben jijzelf, toch?! Dat betekend ook dat alleen jij weet of het goed genoeg is of dat je iets anders zou willen. Het nastreven om het altijd beter te willen doen of het beter te willen hebben is een illusie. Het gaat er namelijk om welke intentie zit erachter. Wil je het beter hebben, omdat het gras bij de buren altijd groener is. Wil je het beter hebben, omdat dat van je verwacht wordt door je omgeving. Of wil je het beter hebben, wetende dat wat je nu hebt al ruim voldoende is en erop vertrouwd dat het leven jou geeft wat je aankan en als dat meer is van wat je al hebt (negatief of positief) dan heeft dat een reden. Er zit altijd een levensles in…en welke dat is, is voor iedereen anders!

  Write a comment