Mijn verhaal

Ik heb niet gefaald, ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werkten!

~Thomas Edison~

Waar mijn avontuur begon

Tijdens mijn eigen kindertijd had ik vooral één doel:

Als kind sta je niet stil bij levenslessen die aan het leven vast geplakt zijn. Tenminste dat wordt bedoeld met een zorgeloze jeugd. Een kind mag het leven leren kennen en heeft de opvoeders nodig om zo met vallen en opstaan 'groot' te worden. Anderzijds zo puur als een kind in het leven kan staan, daar zou menig opvoeder nog veel van kunnen leren.

Zelf heb ik zo'n thuis gehad. Alles mocht er zijn en was bespreekbaar en bovenal werd er veel plezier gemaakt. Als kind was ik een kleine ontdekkingsreizigster. Bedachtzaam, vrolijk en een tikkel(tje) eigenwijs. Vanuit mijn veilige thuis waarvan ik wist dat ik daar altijd op terug kon vallen ging ik op mijn eigen manier de wereld ontdekken...

Mijn Missie:
Zoveel mogelijk gezinnen ondersteunen daar waar dat nodig is. Met ingewikkelde vragen of met hele kleine praktische vragen. Niemand heeft geleerd om een (goede) ouder te zijn - dat ben je - dus waarom zal je er gelijk van uit gaan dat je alles weet? Ook met machteloze, onzekere gevoelens. Uit ervaring weet ik dat het geen fijne gevoelens zijn, maar ja...ze zijn er nu eenmaal, zou het dan niet makkelijker worden om deze gevoelens bespreekbaar te maken? Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Dus wil je, je kind leren begrijpen...weet dan dat je ook jezelf moet willen leren begrijpen!

~ Suzet Heikens ~

Enkele feitjes over mij:

Wat zal ik zeggen...

πŸ™‚ Ik hou van muziek luisteren! Het liefst met een koptelefoon op en wel 10x achter elkaar naar hetzelfde nummer luisteren.

πŸ™ Ik hou niet van koffie!

πŸ™‚ Ik sport graag. Vooral badminton. Fanatiek ben ik zeker. De wedstrijd is toch pas afgelopen als de laatste shuttle op de grond is gevallen?!

πŸ™ Ik heb moeite om 1 ding tegelijk te doen...en kan dan ook nog depri worden als het me niet allemaal lukt 'zucht'

πŸ™‚ Ik ben graag in de natuur. Het liefst aan het water.

πŸ™ Ik doe niet graag dingen waar ik geen energie van krijg, zoals strijken, koken, schoonmaken.

πŸ™‚ Ik hou van avontuur, spontaniteit en op reis gaan - in de breedste zin van het woord. Reizen is voor mij mezelf ontdekken, mensen ontmoeten, kennis maken met andere culturen en bijv. ook durven genieten van stilte, van de natuur en van in verbinding staan met datgeen waarom je hier op aarde bent!

πŸ™ Ik kan niet tegen onrecht...nee, echt niet!!

πŸ™‚ Ik word vrolijk van leuke dingen doen met mijn gezin / familie / vrienden / coachees, eigenlijk is samen zijn met mensen al genoeg voor mij om vrolijk te kunnen worden!

Reis van mijn leven

Authentieke vrouw, trotse moeder en een leergierige coach...

Leren doe ik graag door ervaringen op te doen. Op school had ik veel moeite met leren, uit de boeken leren lukte mij niet. Hier ontstond mijn overtuiging dat ik 'gemiddeld' was en mij ook zo moest gedragen. Hoe dat er ook uit mag zien. Inmiddels weet ik wel beter en komen er ontzettende leuke dingen op mijn pad, die voorheen onmogelijk leken te zijn!

2011: Diploma Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO - SPH)

Waarom deze opleiding? Geen idee. Echt een doel had ik er niet mee. Het enige wat ik vooral wist was dat ik met mensen wilde werken.

2015 en 2018: Moeder geworden

Zo clichΓ© en zo waar, want wat is het een mooi kado om moeder te mogen worden.

2021: Gecertificeerd Kindercoach; 2022: Diploma Gezinsbehandeling (IAG)

Mezelf persoonlijk blijven ontwikkelen vind ik belangrijk. Er valt altijd nog veel te ontdekken / leren...voor iedereen!