Suzet ~ Gezinscoach ~ vertaald het gedrag van kinderen, vooral van kinderen die zich op hun eigen-wijze manier ontwikkelen!

Gezinscoaching of gezinsondersteuning kan gezien worden als een kadootje voor je gezin, omdat je even op adem kunt komen, even iemand van buitenaf die met je mee kijkt, omdat er zoveel mogelijkheden kunnen zijn. Wat is nu het meest passend bij jullie als gezin? Een gezinscoach kijkt graag met je gezin mee op punten van uitdagingen, vanuit alle eerlijkheid en transparantie. Dit kan heel breed zijn, een aantal voorbeelden zijn:

  1. Waarom laat mijn kind moeilijk gedrag zien?

  2. Wat betekend het als mijn kind… dit en dit …doet?

  3. Hoe laat ik mijn kind naar mij luisteren?

  4. Wat kan ik wel of niet vragen van mijn kind?

  5. Hoe leer ik mijn kind grenzen aangeven, ook als hij/zij niet of moeite heeft met praten?

  6. Hoe breng ik structuur aan in de dag als mijn kind niet luistert?

  7. Mijn kind heeft veel angsten, hoe kan ik hiermee omgaan?

  8. Mijn kind heeft allerlei onderzoeken gehad in het ziekenhuis, niets werkt, wat nu?

  9. Mijn kind maakt van alles een strijd, is snel boos, hoe kan ik dit veranderen?

  10. Mijn kind eet altijd hetzelfde, hoe kan ik dit veranderen?

  11. Mijn kind slaapt moeilijk in of is ’s nachts vaak wakker, wat kan ik hieraan doen?

  12. Mijn kind slaapt niet in zijn eigen bed, hoe leer ik dit aan?

  13. Mijn kind is nog niet zindelijk, hoe leer ik dit aan?

Maar ook punten vanuit de opvoeder kunnen ingebracht worden, zoals:

  1. Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen als ouder?

  2. Ik heb te maken met schuldgevoel, hoe ga ik hiermee om?

  3. We hebben een samengesteld gezin, we lopen vast, help!

  4. Ik heb het gevoel de grip te verliezen, hoe krijg ik dat terug?

  5. Ik ben moe, altijd moe, hoe krijg ik weer energie voor mijn gezin?

  6. Ik ervaar emoties waar ik niets mee kan of zijn te overweldigend, hoe ga ik ermee om…

  7. Gesprekken met school of andere hulpverleners kosten mij (te) veel energie, hoe ga ik hiermee om?

  8. Ik voel me vaak erg onrustig en gejaagd, hoe kom ik hier vanaf?

  9. Ik ben totaal het overzicht kwijt aan afspraken en wat er geregeld moet worden, help!

  10. Ik heb het gevoel dat er iets is met mijn kind, niemand die naar mij luistert, help!

  11. Advies voor mijn kind is een KDC. Wat betekend dat voor ons gezin? Kan mijn kind ooit naar school?

Hey, Ik ben Suzet!

Als je niet jezelf kunt zijn, wie ben je dan?!

Mijn expertise ligt in gezinnen met kinderen die zich anders ontwikkelen, omdat deze kinderen ook gezien en gehoord mogen worden. Er hoeft niet persé een diagnose of label te zijn van bijv. AD(H)D, Autisme, TOS, Ontwikkelingsachterstand/- Voorsprong, Hoogbegaafd, Hoogsensitief of wat dan ook. Een vraag met betrekking tot je gezinsleven is genoeg. Loopt het gewoon niet lekker en weet je niet waardoor het komt? Neem ook dan contact met mij op, dan onderzoeken we het desnoods samen.

Kinderen hebben ieder hun eigen uitdagingen!

Kinderen die bijv. niet kunnen praten en allerlei eigen manieren bedenken om toch te kunnen communiceren intrigeren mij enorm, omdat het vaak heel creatief is. Ze doen echt hun best, alleen zien we vaak vooral moeilijk gedrag waarvan we niet weten hoe het te kunnen lezen. Ik geniet enorm van kinderen die heel puur kunnen zijn, omdat zij niet kunnen liegen tegen zichzelf. Ze willen gewoon weten waarom mensen soms “Ja” zeggen en “Nee” bedoelen of waarom volwassenen iets zeggen met hun mond en voelen bij hun houding dat het niet met elkaar klopt. Zij handelen vanuit pure emotie en begrijpen vaak zelf ook niet waarom ze de dingen doen zoals ze die doen op dat moment. Vaak hebben ze daar extra goede begeleiding in nodig om deze gave niet te verliezen, zich niet alleen te gaan voelen en hier juist hun kracht uit te kunnen halen.

Als je bij een consultatiebureau komt of in het ziekenhuis en je voelt aan alles dat er iets anders gaat bij je kindje dan je zou verwachten en je wordt hierop niet begrepen of gehoord, blijf dan ook je gevoel volgen of neem contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken hoe je dat gevoel kunt blijven volgen!

info@kindica.nl

Aanpassen of niet?!

Wat ik het allermeeste kan waarderen zijn ouders en opvoeders die hun kind willen leren begrijpen, ook als er grote uitdagingen lijken te zijn voor het kind. Een kind dat niet functioneert zoals het in de maatschappij handig zou zijn, hoeft zich niet volledig aan te leren passen!! Het kind hoeft niet voortdurend eigen grenzen over te gaan, omdat accepteren wat er is en te kijken hoe je daarmee om wil gaan een mooie levensles is die ouders kunnen meegeven! Die oprechte kinderen zijn echt een geschenk en willen alleen maar mee doen in de maatschappij op hun eigen-wijze manier! Ik vind dat dat moet kunnen…

Elk gezin is anders, elk gezinslid is anders…

Eigenlijk observeer en analyseer ik vooral het gedrag van kinderen en vertaal ik het gedrag voor ouders. Ook stel ik ouders vragen om inzichten te krijgen. Soms liggen ze erg voor de hand, soms ook niet. Door de sleur van alle dag en alles wat er geregeld en gedaan moet worden, kun je jezelf makkelijk voorbij lopen. Daarnaast kan ik tips en handvatten geven. Dit is altijd uitproberen, want voor ieder kind en elk gezin werkt iets anders. Hierdoor is het voor mij belangrijk dat ouders echt open durven te kijken naar wat er ook bij hen speelt, hoe moeilijk dit ook kan zijn! Je kind verdient het!